Husnes Skulekorps
Husnes skulekorps
 • Framsida    • Kva skjer    • Årsplan    • Om korpset    • Turar    • Historie    • Bildearkiv    • Støtt korpset     • Gjestebok  

 

 

   Historie
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 687 257

 

 


Leiar har ordet
 

Jeg heter Britt Sollien, og er leder for Husnes skulekorps - et korps i framgang. Syns det er litt morsomt at jeg er født det samme året som skolekorpset ble stifta, altså i 1965.

Selv spiller jeg waldhorn i Husnes Musikklag. Trettiseks år i korpsmiljøet har gitt meg utrolig mange fine opplevelser, og gjort meg til et skikkelig korpsmenneske.

Da jeg vokste opp i Oslo, var det veldig populært å spille i korps. Som leder for korpset jobber jeg og alle de andre i styret for at korps skal bli en viktig del av våre musikanters liv, nå og i voksen alder.

I korps treffes folk fra alle samfunnslag og har det kjekt sammen. Det er ingen forskjell på folk, og vi har et sosialt fellesskap. På landsbasis er korps den nest største fritidsaktiviteten blant barn og unge – nest etter fotballen selvfølgelig! I Kvinnherad ønsker vi oss flere musikanter, og Husnes skulekorps er på rett vei med 25 i korpset, og flere aspiranter. Mange aspiranter har begynt de siste åra, men ikke alle holder ut til de kommer inn i korpset. Det prøver vi å gjøre noe med.

De eldste i korpset er viktige modeller for de litt yngre musikantene. Nå har vi seks musikanter som går på ungdomsskolen, så det kommer seg. Husnes skulekorps prøver å vise at korps er gøy! Vi har en dyktig dirigent (Kjell Skarsfjord) som tar ut musikkstykker som er gøy å spille, og som publikum liker å høre på.

De siste åra har vi prøvd å være mer synlige for et større publikum enn de som vanligvis går på korpskonserter. Ungdommens Kulturmønstring, Sommerrevyen og ulike spillinger på Husnes storsenteret for å nevne noen. De av dere som fikk med dere korpsets bidrag i årets UKM, kan vel være enige med meg i at korpsmusikk kan være underholdende for store og små.

Som leder ønsker jeg at skolekorpsene skal spille en viktig rolle i nærmiljøet. Det er mange anledninger det passer med musikk fra et korps. Jeg etterlyser i denne forbindelse en tettere kobling til skolene våre musikanter sokner til – altså et skolekorps i ordets rette betydning! Vi hører sjelden noe fra disse skolene. Dette tror jeg var annerledes før.

Kanskje kan og de ulike korpsmiljøene i Kvinnherad kommune og ha en tettere kontakt enn det vi ser er i dag. Om du kommer fra Ytre eller Indre Luten spiller ingen rolle! Det kan korpsene gå foran og vise alle kommunens innbyggere.

Britt Sollien
 

   
 

 

 

Husnes skulekorps, Postboks 142, 5480 Husnes, E-post: husnesskulekorps@knett.no