Husnes Skulekorps
Husnes skulekorps
 • Framsida    • Kva skjer    • Årsplan    • Om korpset    • Turar    • Historie    • Bildearkiv    • Støtt korpset     • Gjestebok  

 

 

   Turar
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 631 917

 

 


2009 - Kruttrøyk på Karmøy

Tenk deg at du setter inn penger på en konto, og at det er like mye eller mer penger igjen på kontoen hver gang du tar ut penger! Dette bildet brukte en lokal Karmøy-politiker på den gode investeringa det er å spille i korps.

I høsten som vanlig var Husnes Skolekorps på korpsfestival på Karmøy. Vertskap var Stangeland Brass. Etter øving på fredag kveld var det tid for bingo og diskotek. Etter mange timer med øving på lørdag, gjorde det godt med en tur i svømmehallen.

Da kvelden kom, var mange av ungene så slitne at det fristet mer å slappe av i klasserommet enn å gå på festkonsert med vertskorpset Stangeland Brass. Heldigvis kom vi oss av gårde alle sammen, for kommentaren fra musikantene etter konserten var: ”DRITBRA”!

Det er ikke så ofte man sitter med et ønske om at en konsert skulle ha vært dobbelt så lang, men denne kvelden skjedde det altså. Under ledelse av den utrolig flinke og morsomme gjestedirigenten fra Bergen, Eirik Gjerdevik, klarte Stangeland Brass å målbinde publikum med en forestilling full av humør og kvalitet.

At dirigenten minte om Mr. Bean (i dobbel så stor utgave) sier vel litt. Så stor var han, at han fikk sin store essbass til å ligne mer på et lite althorn. Å høre ham spille det kjente stykket ”Czardas”, var en utrolig opplevelse. At det er mulig å spille så fort og presist og vakkert på en stor bass, er en stor prestasjon og et fantastisk forbilde for våre musikanter. Seinere i konserten var det tid for cowboy og indianere. Stykket endte med at den store dirigenten (sheriffen) blei tatt av dage, og kruttrøyken la seg tungt i konsertlokalet.

At timene med øving i helga har gitt resultater for ungene, fikk vi høre etter middag på søndag. Konserten inneholdt bl.a flere populære ABBA-låter. Sebastian Torjusen (sousafon) fra Rosendal imponerte stort i en duett sammen med instruktøren Pål Magne Austnes. ”Å la unger spille i korps, er det beste vi kan gi barna våre,“ sa en lokal karmøypolitiker. Det får være en trøst for de foreldrene som kom slitne hjem fra korpstur på søndag kveld for å starte på en ny uke…

Britt Sollien

    Utskriftsvennlig versjon
 

 

 

Husnes skulekorps, Postboks 142, 5480 Husnes, E-post: husnesskulekorps@knett.no