Husnes Skulekorps
Husnes skulekorps
 • Framsida    • Kva skjer    • Årsplan    • Om korpset    • Turar    • Historie    • Bildearkiv    • Støtt korpset     • Gjestebok  

 

 

   Turar
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 631 896

 

 


2008 - Spilleglede i Stavanger

Husnes skulekorps var ikke helt ferdige med klasserom og skole da skoleklokka klang på fredag formiddag. Kun få timer etter at skoleferie var et faktum, reiste Husnes skulekorps av gårde til Stavanger. Der ble skolekjøkken og klasserom på Byfjord skole på få minutter forvandla til sovesal for 33 personer.

I Stavanger traff vi over 7000 andre musikanter, dirigenter og ledere. De var alle kommet for å feire Norges Musikkorps Forbund sitt 90 års jubileum med festivalen «Spilleglede». Dette er det største arrangementet i den europeiske kulturhovedstaden Stavanger i 2008.

Husnes skulekorps imponerte med en kraftfull konsert for et tallrikt publikum midt i byen lørdag formiddag. Samme kveld bar det til Kongeparken der det ble mye fart og moro. Søndag var det tid for oppmarsj med alle korpsene. Med så mange korps blir det lett en del venting. Dessverre vendte værgudene oss ryggen en stund, så dette ble en tålmodighetsprøve for musikantene. Hvem kunne da trodd at Husnes skulekorps litt seinere i prosesjonen skulle stå å spille «In the summertime» i solskinn!

I opptoget var det flere korps som imponerte oss. Spesielt vil jeg nevne det afrikanske korpset Foundation Band, som spilte og dansa seg gjennom gatene. For en spilleglede de viste!

korpstur er det ikke mye tid til hvile. Tilbake på skolen var det klart for leker og underholdning for store og små i korpset. Det gjelder å bli en sammenspleiset gjeng. Etterpå overrasket noen av de voksne med kakao og nystekte lapper!

Torget i Stavanger var søndag kveld gjort om til en stor konsertplass. Der fikk vi høre blant annet Hans Majestet Kongens Gard og The Brazz Brothers. Mandagen skulle vise seg å bli en spesielt innholdsrik dag for både aspiranter og resten av musikantene i korpset. Aspirantseminar med instruktører fra både Norge og Afrika, munna ut i en svingende konsert med spilling, sang og dans på Domkirketrappa noen timer seinere.

Seks av musikantene i Husnes skulekorps fikk en uforglemmelig dag med brassensemblet fra Sunnmøre, nemlig The Brazz Brothers. Musikantene øvde i løpet av dagen inn to stykker uten å se på så mye som en note. Seinere på kvelden framførte de stykkene med stor suksess!

Mandagskvelden må vel sies å være rosinen i pølsa på denne festivalen. Stedet var Bjergstedparken. Der ledet den kjente programlederen fra NRK, Stian Simonsen, oss gjennom en fire timer lang konsert. Vi fikk blant annet høre Celine som vant Melodi Grand Prix Junior i fjor, tryllekunstnerne Thomi og Dani fra Norske Talenter, Felix Peikli som vant Kjempesjansen, det afrikanske korpset Foundation Band og coverbandet The Rookies.

Høydepunktene var for mange av oss likevel The Brazz Brothers med ca. 60 korpsmedlemmer og Madcon. Brassgjengen framførte en Elvislåt og den norske folketonen «Såg du noko til kjerringa mi». Det svingte skikkelig, og publikum lot seg rive med. Madcon avslutta konserten, og klarte å få med seg de aller fleste på en livlig «aerobic-time».

Britt Sollien

    Utskriftsvennlig versjon
 

 

 

Husnes skulekorps, Postboks 142, 5480 Husnes, E-post: husnesskulekorps@knett.no