Husnes Skulekorps
Husnes skulekorps
 • Framsida    • Kva skjer    • Årsplan    • Om korpset    • Turar    • Historie    • Bildearkiv    • Støtt korpset     • Gjestebok  

 

 

   Turar
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 631 922

 

 2010 - Vi va i Spania

Nedtellingskalenderen på dirigenten sitt notestativ var endelig tom. 17 musikanter i Husnes skulekorps måtte tørke instrumentene godt etter spilling på Sunde i pøsregn, før vi satte kursen mot Alfaz del Pi på Solkysten i Spania lørdag 12. juni.

Fire timer, en koffert og et instrument fattigere enn da vi forlot Norge, var reisefølget på 27 personer på plass i et område der det har vært mange nordmenn før oss. Det skjønte vi bl.a. da vi så gatenavn som «Oslo» og «Lillehammer». Anita Øvstebø er mor til en av musikantene i korpset, og godt kjent i området. Hun hadde sydd sammen et flott og innholdsrik program for korpset.

Fem flotte og stemningsfulle konserter ble det tid til. De bestod hovedsakelig av norsk populærmusikk, og slo godt an blant et tallrikt publikum enten vi spilte i solnedgang ved Middelhavet i Albir, kirkeplassen i Althea eller på «Villa Romantica», plassen der vi bodde.

Kjenningsmelodien til korpset, «In the Summertime» kom endelig til sin rett. Spesielt gøy var det da korpset nesten løp (for å rekke bussen) gjennom gatene i Althea og spilte denne melodien. Folk sang med, og noen hang ut av et vindu og slo takten på ei steikepanne!

Vi fikk også besøke og spille på den norske skolen i Albir, Costa Blanca Undervisning. Skolen har i år 60 elever fra 1.–10. klasse. Det var siste skoledag før sommerferien, og de tok godt imot oss med omvisning, mat og underholdning. Skal innrømme at vi ble litt misunnelige på den koselige stilen med palmer og badebasseng på skoleplassen. Litt gøy var det at en av lærerne på skolen, solbrune Anne Karin Gjertsen (og mannen Jan Gjertsen), har fått seg jobb på Undarheim skule til høsten.

Spenning i fornøyelsesparken Terra Mitica, besøk i fjellandsbyen Guadelest, by- og badetur til Benidorm, tur til Valencia med imponerende akvarium, delfinshow og mektig arkitektur, rastafletter på markedet i Alfaz del Pi og mye mer fikk vi tid til.

Britt Sollien

Se bilder i vårt Bildearkiv fra denne turen.

    Utskriftsvennlig versjon
 

 

 

Husnes skulekorps, Postboks 142, 5480 Husnes, E-post: husnesskulekorps@knett.no